Mijn account

Uw filterspecialist


Wat betekend de nieuwe standaard EN779:2012?

In Europa worden luchtfilters geclassificeerd volgend 2 normen: EN779:2012 voor grof- en fijnfilters, en EN1822:2009 voor HEPA- en ULPA-filters (z.g. absoluutfilters)

De filters die onder deze normering worden gefabriceerd, gaanderen een vaste, hogge kwaliteit, en worden getest volgens zeer strenge eisen, wat resulteerd in lage energielasten, en optimale werking. 


Wat betekend filterklasse G3?

Elk filtermateriaal beschikt over een bepaalde filterklasse. Dat is een genormaliseerde codering. Deze filterklasse geeft aan het afvangpercentage vuildeeltjes wat het filtermateriaal opvangt. In de volgende tabel kan men zien hoeveel procent stofdeeltjes er bij een bepaalde filterklasse wordt afgevangen:


Filterklasse

Afvangcapaciteit

G2

ca. 70%

G3

ca. 85%

G4

ca. 93%

G5

ca. 96%

G7

ca. 98%
Het is wel zo, dat hoe hoger de filterklasse, hoe meer vuildeeltjes worden afgevangen, maar hoe eerder het filter dicht gaat zitten, en hoe meer weerstand het filter geeft.

Dus ook: Hoe hoger de filterklasse, hoe minder lucht de ventilatie-unit kan verplaatsen.

Standaard worden de (meeste) WTW-units geleverd met een G3 filter, en worden deze filters ook voorgeschreven in de technische documentatie van de fabrikant.

De filters die FiltersVoorThuis.nl levert zijn allemaal G3, tenzij anders is aangegeven. Het testrapport van ons filtermateriaal kunt u hier downloaden.


Hoe weet ik zeker dat ik mijn artikelen thuis krijg gestuurd?

Bij FiltersVoorThuis.nl moet er altijd vooraf worden betaald, net als bij andere internetwinkels. Begrijpelijk dat veel mensen dat niet willen omdat er ook wel eens "niet geleverd" wordt, of dat men niet weet of de kwaliteit van wat men koopt, wel goed is.

FiltersVoorThuis.nl kan deze drempel niet weghalen, maar proberen deze wel te verlagen. Op onze website kunt u ook al onze gegevens vinden, zoals adres, telefoonnummer, KvK-nummer, etc. Daarnaast volgen wij geheel de richtlijnen voor Verkoop op Afstand, e.e.a. zoals is vastgesteld door Thuiswinkel.org, en beschreven op KvK.nl, en gaan soms zelfs verder. Let wel: Wij zijn geen lid van Thuiswinkel.org, om de eenvoudige reden dat hiervoor veel kosten zijn gemoeid, wat altijd doorberekend moet worden aan de consument.

Ook wij willen u waarschuwen voor webshops, waar bovenstaande gegevens ontbreken. Controleer dat altijd!

Wanneer u een artikel van ons wilt ruilen of geheel retourneren, kan dat altijd, mits deze onbeschadigd wordt teruggestuurd uiteraard.


Wat bespaar ik met mijn WTW-installatie aan energie?

Per jaar bespaart een WTW-installatie, ten opzichte van een ventilatie-installatie met alleen afzuiging en natuurlijke toevoer, tussen de 300m3 en 400m3 aardgas.

Dat houdt in dat u op basis van een gasprijs van 0,65 per m3 aardgas,  tussen de € 195,00 en € 260,00 bespaard.

Daarentegen betaald u wel iets meer aan elektrakosten; er draait immers een extra toevoerventilator in een WTW-ventilatie-unit. De extra elektrakosten zijn ongeveer € 83,00 (Uitgaande van een continu draaiende unit, 50W extra vermogen, stand 2, gedurende 365 dagen per jaar, standaard capaciteit, en elektrakosten van 0,19 per kWh)


© 2023 Filters voor Thuis - Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design