Mijn account

Uw filterspecialist


Waarom WarmteTerugWinning uit ventilatielucht?

Doordat men steed beter ging bouwen, werden de woningen ook steeds meer luchtdicht. In de jaren 70 kwam men er daardoor achter dat daardoor de luchtkwaliteit in de woning steeds slechter werd, en mechanische ventilatie werdt geeist in het toenmalige bouwbesluit. Dit bestond uit mechanische afzuiging, en natuurlijke luchttoevoer.

Energie werdt ook steeds duurder. Er werdt beter geisoleerd, maar door het ventileren ging er alsnog veel warmte verloren.

Men begreep dat de warmte via verbeterde technieken, teruggewonnen kon worden, door met deze warme afblaaslucht, de koude toevoerlucht  voor te verwarmen.

Deze technieken, gaven de volgende voordelen:

  • minder energieverlies
  • minder tochtklachten
  • gezonder leefklimaat

Doordat ventilatielucht vuildeeltjes bevat, moet de WTW-unit intern beschermd worden door de lucht te filteren. Een bijkomend voordeel hiervan is, dat de kanalen in de woning schoner blijven, en ook de lucht in de woning is schoner.

Om een goede werking van de WTW-unit te garanderen, zijn schone filters noodzakelijk. Regelmatig reinigen en/of vervangen van de filters, beperkt het energieverlies van de ventilatoren, doordat vervuilde filters meer weerstand geven in het systeem. Door vuile filters kan de WTW-unit ook meer geluid gaan produceren.

Heeft u vragen of aanvullende informatie nodig?

Neem contact op met onze Service


© 2023 Filters voor Thuis - Alle rechten voorbehouden

Designed by: TinuX Design